MØRCK er skapt av tidligere ortopediteknikker Marianne Mørck og kunstner og tekstildesigner Monika Mørck Hauge. De henter inspirasjon fra ortopedifaget, kunsten og tekstilfaget i den kreative prosessen.

Marianne er etablert i Trondheim der hun er medlem i kontorfellesskapet Atelier Ilsvika. Hun har omfattende kompetanse innen mønsterkonstruksjon og produksjon av håndlagde plagg. Marianne har arbeidet som ortotpeditekniker i 15 år. I 2008 -2010 bodde Marianne i Paris. Motemetropolen inspirerte og Marianne gjennomførte et pilotprosjekt med design av skreddersydde skinnskjørt til high end markedet I Trondheim.

I 2012 tok Mørck steget videre fra en trygg tilværelse i Trøndelag Ortopediske Verksted AS. Marianne har i arbeidet som ortopeditekniker søkt etter tekstiler som varmer, svaler, er elastiske og stabiliserende ‐ alt fra den fineste egyptiske bomull til intelligente tekstiler fra Sintef Helse og forskningsmiljøet i universitetsbyen Trondheim. Målet er å utvikle, merkevaren MØRCK, med kolleksjoner av ulike materialer og benytte erfaring og inspirasjon fra ortopedtekniker-faget.

Monika er etablert i Oslo der hun jobber som utøvende kunstner. Hun har master i kunst med spesialisering i Tekstil fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har også studert tekstildesign ved Accademia Italiana i Firenze, Italia. Hennes bidrag til MØRCK er utviklingen av tekstiler og tekstil design. Men aller viktigst er tankene og ideene som møter Mariannes ekspertise på spesialtilpassede ortopediske korsetter, og erfaringer med tekstilenes egenskaper til å støtte og frigjøre kroppen.

Marianne og Monika samarbeider om å utarbeide en kolleksjon med med high end nordisk mote.